Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Internetová stránka obce Istebné.

Úradná tabuľa

Predchádzanie vzniku BRKO na území obcí Ekocentra Dolná OravaVytlačiť

Kultúrne a športové podujatia

Súťaž dobrovoľnej prvej pomoci dospelých 2018Vytlačiť

Dňa 9.6.2018 si v dobrovoľnej, laickej súťaži v poskytovaní prvej pomoci dospelých zmerali sily už v 5-ročníku aj naši dobrovoľníci z miestneho spolku Slovenského Červeného kríža Istebné pod vedením predsedníčky Majky Vojvodovej na súťaži v Breze. Súťažiaci Martin Kahan, Ingrid Kahanová, Slávka Bednárová, Lenka Katreniaková a Gabika Žúborová nie sú zdravotníci, ale s nadšením a snahou pomôcť pri nečakaných udalostiach, sa celoročne venujú laickej prvej pomoci. Z Brezy si, ako ináč, odniesli opäť prvenstvo. Okrem toho sa pravidelne zúčastňujú aj celoslovenských súťaží.

Všetkým dobrovoľníkom zo srdca ďakujeme a prajeme veľa úspechov v osobnom i pracovnom živote.

Deň detíVytlačiť

„V každom z nás je krásne dieťa a to dieťa povedie ťa do krajiny snov, kde je život hrou. Darujme si v tento deň s láskou aspoň jeden sen“

Medzinárodný deň detí  je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Oslavuje sa každoročne 1. júna. Na Slovensku sa slávi od roku 1952. Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing of Children) v Ženeve, vo Švajčiarsku v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete.

Dnes našim deťom prajeme len a len šťastnú budúcnosť, lásku svojich rodičov a deň čo deň prežiť tie najkrajšie a najradostnejšie chvíle v kruhu svojich rovesníkov a svojej rodiny. Ani  v našej obci  sa na toto nezabúda, keď si každoročne tento sviatok spolu s deťmi pripomíname a venujeme im popoludnie plné hier a zábavy.

Veď nakoniec, posúďte sami...

Vyhlásenie času zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarovVytlačiť

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranný zboru  v Dolnom Kubíne v súlade  s § 4 písm. b) a s § 21 písm. a) v nadväznosti na § 21 písm. o) zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi v znení neskorších predpisov a s § 2 ods. 1 vyhlášky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 121/2002 Z. z. o požiarnej prevencii v znení neskorších predpisov

V Y H L A S U J E

ČAS ZVÝŠENÉHO NEBEZPEČENSTVA VZNIKU POŽIARU

na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme (50 m od hranice lesného pozemku)

v územnom obvode okresu Dolný Kubín a Tvrdošín

od 02.08.2017 od 08:00 hod. do odvolania

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Fyzickým osobám sa podľa § 14 ods. 2  písm. a), b) a c) zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi v znení neskorších predpisov na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme zakazuje  najmä:

• fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru,
  • vypaľovať porasty bylín, kríkov, stromov,
  • spaľovať horľavé látky na lesných pozemkoch, pre ktoré je vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru a v ich ochrannom pásme.

Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov v súvislosti s ochranou lesa pred požiarom sú podľa § 6b zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi v znení neskorších predpisov a podľa § 10 vyhlášky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 121/2002 Z. z. o požiarnej prevencii v znení neskorších predpisov povinní  najmä:

• zabezpečovať v lesoch a v ich ochrannom pásme hliadkovaciu činnosť; pre osoby vykonávajúce hliadkovaciu činnosť vypracúvať časový harmonogram s určením trasy pochôdzok          a s uvedením konkrétnych časov a miest, kde sa má hliadkovacia služba v danom čase nachádzať; zabezpečiť jej vhodný systém spojenia s ohlasovňou požiarov,
  • zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste         v závislosti od plochy lesných porastov,
  • udržiavať existujúce prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd hasičských jednotiek a ich využitie na účinný zásah,
  • prijímať osobitné opatrenia pre priestory postihnuté kalamitou, zamerané najmä na:
  1. urýchlené odstraňovanie dreva a ďalšieho horľavého odpadu z blízkosti objektov,
  2. vytváranie rozčleňovacích pásov na zabránenie šírenia požiaru,
  3. prednostné zabezpečenie prejazdnosti lesných ciest a zvážnic pre hasičskú techniku,
  • vybaviť prenosnými hasiacimi prístrojmi pracovné stroje, napríklad lesné kolesové traktory, harvestory a iné vozidlá, ktoré sa používajú na spracovanie dreva a zvyškov po ťažbe. Tieto pracovné stroje vybaviť účinným zachytávačom iskier.

Nenašli sa žiadne akcie

dnes je: 21.7.2018